Trekkertrek Koudekerk a/d Rijn

Verboden terrein

Trekkertrekkwartier verboden terrein

TrekkerkwartierOndanks dat men rustig moet rijden op het Trekkertrek terrein is het risico op een ongeval, naar ons oordeel, te groot als bezoekers een kijkje nemen tussen rijdende trekkers. Op last van de instanties is het verboden bezoekers toe te laten in het trekkerkwartier en op de baan.In verband met de veiligheid is het voor bezoekers al jaren niet meer toegestaan om een kijkje te nemen tussen de tractoren in het trekkerkwartier. Alleen medewerkers, deelnemers en een aantal personen die daar aanwezig mogen of moeten zijn krijgen toegang. De laatste twee groepen krijgen een button, dat hen toegang verschaft. 

Het is jammer voor de bezoekers, dat de wedstrijdtrekkers niet van dichtbij te bezichtigen zijn, maar op een ongeval als een kind onder een trekker zit niemand te wachten. Overigens hebben wij een zéér goed alternatief: neem een kijkje in de dealerhoek op het attractieveld. Hier staan diverse nieuwe tractoren en ander materieel opgesteld. En voor de liefhebbers van nostalgie staan er op hetzelfde attractieveld een aantal prachtige oldtimers.

De deelnemers die zich na de weegbrug richting, rond en op de wedstrijdbaan bevinden mogen hun trekker niet verlaten. Ook niet als de wedstrijd voor een attractie even stil gelegd wordt, want een trekker moet, indien nodig, vlot en veilig weggereden kunnen worden.

Sinds enkele jaren geldt een rookverbod in het trekkerkwartier, dus ondanks de buitenlucht mag ook hier niet meer gerookt worden.