Trekkertrek Koudekerk a/d Rijn

KWF Kankerbestrijding

Trekkertrek Koudekerk a/d Rijn steunt KWF Kankerbestrijding

Sinds de editie van 2002 collecteert Trekkertrek Koudekerk a/d Rijn voor het KWF, via de collectebus van het KWF die bij de uitgang staat.
Wij doen dat vanuit maatschappelijk betrokken oogpunt, omdat erg veel mensen -direct of zijdelings- met deze ziekte te maken krijgen: geld inzamelen ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek, onderwijs/opleiding, patiëntondersteuning en preventie.

Wij merken aan het bedrag van jaarlijkse opbrengst in de collectebus dat dit goede doel zeer veel mensen aanspreekt. In totaal is door onze bezoekers en de Stichting sinds 2002 al ruim E 75.000 gedoneerd aan het KWF!

Het KWF besteedt van elke euro 85 ent aan wetenschappelijk onderzoek, onderwijs/opleiding, patiëntondersteuning en preventie. Het ideaal van KWF Kankerbestrijding is een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker.
KWF financiert 50% van alle kankeronderzoeksprojecten in Nederland. Dankzij jarenlang wetenschappelijk onderzoek

  • Is steeds beter bekend hoe kanker ontstaat en voorkomen kan worden.
  • Kan kanker eerder worden opgespoord.
  • Zijn behandelingen doelgerichter, effectiever en minder belastend voor de patiënt.

    In 1949 was na 5 jaar na het stellen van de diagnose 'kanker' nog 25% van de patiënten in leven. In 2015 was dit percentage al 62%! 

U begrijpt dat dit percentage naar 100% overlevingskans moet gaan. Daarom vragen wij u een bijdrage aan het KWF te doneren in de collectebus bij de uitgang als u, na een gezellige dag op ons evenement, naar huis gaat.
Ook vragen wij u om niet te roken in de buurt van kinderactiviteiten.

Bij voorbaat hartelijk dank!

KWF Kankerbestrijding en Stichting Trekkertrek Koudekerk a/d Rijn