Trekkertrek Koudekerk a/d Rijn

Van de burgemeester ...

Iedere inwoner van de gemeente Alphen aan den Rijn is wel bekend met het fenomeen Trekkertrek. Of zij nou een fanatieke vrijwilliger zijn, ieder jaar een kijkje komen nemen of meedoen aan een van de activiteiten. Ook degenen die niet zoveel met trekkers hebben, zijn van mening dat het een geweldig feest is voor jong en oud.

Zelfs buiten Koudekerk aan den Rijn is Trekkertrek bekend. Dat merken wij aan de trekkers en de vele toeschouwers op de weg richting evenemententerrein in Koudekerk. Gemiddeld kan de organisatie zich verheugen op een bezoekersaantal van maar liefst 12.000 personen.

Met veel plezier open ik dan ook het evenement met de traditionele Touwtrekwedstrijd op 2 augustus. Deze wedstrijd is niet alleen leuk voor de teams die meedoen maar ook voor de toeschouwers, zoals ikzelf. Met veel bewondering kijken wij naar hoeveel spierkracht de deelnemers hebben en de kleding en schoenen die zij dragen. Maar Trekkertrek is meer dan alleen de touwtrekwedstrijden en de trekkerwedstrijden. Zo is er op zaterdag ook het grote feest. Ook zijn er veel attracties die veel bekijks trekken. Kortom, Trekkertrek is een evenement waar voor iedereen wel wat te beleven is. Hoewel het moeilijk is om het succes van de vorige Trekkertrek, de 25editie, te evenaren, weet ik zeker dat het dit jaar weer een groot succes wordt.

Als laatste wil ik nog mijn dank uitspreken aan het bestuur en de vele vrijwilligers. Ieder jaar zijn zij dag in dag uit bezig met het voorbereiden, organiseren en het begeleiden van het evenement. Daarnaast wil ik ook de sponsoren bedanken en niet te vergeten, het publiek. Dankzij u groeit dit evenement ieder jaar weer uit tot een succes. Een feest voor iedereen.

Liesbeth Spies
Burgemeester Alphen aan den Rijn