Trekkertrek Koudekerk a/d Rijn

EB Bluesband

De EB Bluesband is ontstaan in 2010 en is een powertrio geformeerd rond gitarist/zanger Eelco Bisschop. De band speelde al door heel Nederland bij kroegen, bluesroutes en motorclubs. De stijl die deze band speelt, kan omschreven worden als een rauwe mix van blues en rock. Wat je tijdens optredens van de band kan verwachten zijn o.a. nummers van Muddy waters, Freddie King, Gary Moore, Clapton, Hendrix, de stones, golden Earring en vele anderen die worden gespeeld met veel passie, ervaring en energie.

De ritme sectie van de band bestaat uit ervaren doorgewinterde muzikanten. Op bas: Tony Stouthart, o.a. bekend One Foot in ze Grave, Stout! en de Hendrix Alive Project UK tour 2015. Op drums: Gijs Vleeshouwers, o.a. bekend van de vele Sessies en voorprogramma's van bekende nederlandse bands/artiesten, Gijs speelde eerder al met ex leden van o.a. Anouk, Herman Brood en Candy Dulfer. Eelco Bisschop heeft door de jaren heen zijn sporen meer dan verdiend binnen de muziek. Een aantal bands waarin hij gespeeld heeft zijn o.a. Stone Free, Black and Blues, The Hendrix Alive Project, Shinbone en A Band Named Ca$h.

Eelco speelde eerder al met 2 grote wereldsterren namelijk: Reggea legende Eek A Mouse en met Aloe Blacc de zanger van het nummer “Wake me up” van Avicii speelde hij in Paradiso. Samen bundelen deze 3 rockers hun krachten en zorgen voor een knallende avond met een strakke ritmesectie en weergaloos gitaarwerk wat je hier en daar zelfs een kippenvel moment bezorgd.