Trekkertrek Koudekerk a/d Rijn

NTTO

Tijd voor spektakel. Dat is zeker een argument voor het avondprogramma in Koudekerk a/d Rijn. In samenwerking met de Nederlandse Truck en Tractorpull Organisatie hebben we de afgelopen twee jaar een nieuw item neergezet op de familiedag. Van beide kanten is dit een prima samenwerking gebleken en dus gaan we dit komend jaar voortzetten.

Nog niet eerder
We gaan de avond openen met de Supersport 4.5 Ton Promo klasse. Dit zijn zogenaamde motorkap machines die eigenlijk van buiten nog prima op een tractor lijken. Alleen onderhuids zijn ze binnen wat limieten aangepast om ongeveer het vijfvoudige aan vermogen te leveren. De limieten moeten gezocht worden in de grote van de turbo en het maximum van 2700 toeren per minuut. Ook is een vereiste dat er een motor wordt gebruikt van de fabrikant waarvan de motorkap afkomstig is. Je mag wel een ouder of nieuwer type gebruiken. Zo komt er ook een deelnemer die met heel moderne motor met vier kleppen per cilinder rijd. De brandstof die gebruikt wordt is ook nog diesel. Binnen de sport wordt vaak gekeken welk merk tractor het best uit de verf komt binnen de mogelijkheden. Zo is nu het geval dat John Deere een belangrijk aandeel heeft in deze klasse. We hebben in Koudekerk a/d Rijn al eens eerder een dergelijke klasse gehad maar deze is toch net weer anders.

Het einde
Tenslotte gaan we afsluiten met de klasse waarmee het echte tractorpullen is ontstaan. Een echte diesel maar dan ouderwets opvoeren. Wat een beetje ontstaan is bij een stel hobbyisten met het opvoeren van de boerderijtractor. Dat is nu uitgegroeid met een klasse echte top tractoren. Professionele machines waarbij kosten noch moeite gespaard zijn voor optimale prestaties. Ook hier zijn nog wel wat maatregelen om de boel niet uit de hand te laten lopen maar dit gaat echt ver. Toerentallen van boven de 5000 rpm. Turbodruk die hoger is dan de bloeddruk van de gemiddelde organisator in een regenbui en tot slot een wielspin waar Dhr. M. Verstappen van gaat zweten in de pitsstraat. Dit is werkelijk de grens opzoeken van wat er mogelijk is met een dieselmotor. Een paar deelnemers heeft u voorgaande jaren al eens gezien. Dit jaar staan er ook weer een aantal deelnemers klaar om hun debuut te maken op de meest besproken wedstrijdavond van het jaar. Zij zullen gaan ervaren want u kunt beleven. Rijden voor het grootse publiek in Zuid-Holland. Je wordt namelijk niet zomaar “Familiedagpuller”van 2018. 

Bekijk hier het NTTO programma